perjantai 18. lokakuuta 2019

Taiteellista toimintaa ja elämää taivasalla.

Kaksi naista on lähetetty avaruuteen vaihtamaan akkua ja asiaa on voinut seurata livenä, hienoa, tämä  on sitä nykyaikaa. Upeaa ei kuitenkaan ole aivan kaikki, kuten esimerkiksi asunnottomuus. Asunnottomien yötä vietettiin  jälleen 17.10. ja Helsingin pääkekkerit  olivat Kalliossa Vaasanaukiolla, tuttavallisemmin Piritorilla.

 Vaasanaukio

Juontajina toimivat Katja Ståhl sekä Teemu Potapoff.  Avauspuheenvuoron piti Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivola ja tämän jälkeen suoritettiin perinteisen Arska-patsaan jako. Tapahtuman ensimmäisen tunnin aikana puheenvuoronsa pitivät myös Riitta Granfelt sekä Sari Rantaniemi ja Sininauhan kuoro lämmitti mieliä vähitellen hämärtyvässä illassa. Kuuntele lähetys tästä.

Sunnuntaina 13.10. Minulla oli kunnia saada tavata kaksi hienoa ihmistä, Essin ja Juhan.

Essi Kausalainen on helsinkiläinen kuvataiteilija jonka työskentelyn lähtökohtana on ruumiin aistimellisuus, ja siihen kytkeytyvät filosofis-eettiset ja materiaaliset kysymykset. Ruumista tarkastellaan prosessina, joka muovautuu loputtoman monimutkaisissa vuorovaikutus- ja valtasuhteissa erilajisten olentojen ja ympäristöjen kanssa. Kausalaisen praktiikan perustana on mielikuvittelu ja leikki, joiden avulla hän pyrkii purkamaan lineaarisia ja hierarkisia ajattelu- ja toimintatapoja.


Essi Kausalaisen teoksia on ollut esillä näyttelyiden ja performanssien muodossa muun muassa Somerset Housessa (Lontoo), Bildmuseetissa (Uumaja), la Galeriessa (Noisy-le-Sec), kim?issä (Riika) ja Malmö Moderna Museetissa.

www.essikausalainen.com/

Juha Valkeapää, on vuonna 1967 syntynyt äänitaiteilija ja esityksentekijä.  25 vuotta kestäneen uransa aikana hän on luonut erimuotoisia, -kuuloisia ja -näköisiä esityksiä, installaatioita, radioteoksia ja äänimaisemia eri puolilla maailmaa.  Taiteeni keskeiset elementit ovat ääni, läsnäolo, tila ja improvisointi.

www.juhavalkeapaa.net/

Tämä aamukymmeneltä vietetty hetki pöydän ääressä löytyy täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti